Kyckling och pasta - min specialitet...
Pasta med kyckling, ruccola och körsbärstomater 4 port
4 majskycklingfiléer
ruccola
1 burk oskalade körsbärstomater i tomatsås
1/2 citron
spaghetti 4 port
salt och peppar
smör eller margarin till stekning
1 vitlöksklyfta
Sätt på pastavatten i en kastrull och vänta tills det kokar upp.
Ta bort skinnet från kycklingen och skär dem i centimeterstora bitar. Stek dem i smör så att de blir gyllenbruna och nästan klara. Sila tomaterna men spara både såsen tomaterna. Häll tomaterna tillsammans med kycklingen, och låt steka någon minut till.
Lägg nu i pastan i det kokande vattnet.
Lägg nu i ruccola. Tänk på att ruccolan krymper till mer än hälften av sin storlek som den har när den är färsk, så lägg i ca dubbelt så mycket som du egentligen vill ha.
När pastan är klar, spara lite pastavatten (ca 1/2 dl), och sila pastan. När allt vatten är borta lägger du tillbaka den i kastrullen. Häll nu i den mängd vatten som du sparade plus ca 1 dl av tomatsåsen från burktomaterna. Häll slutligen på kycklingfräset. Blanda noga, och pressa över 1/2 citron. Salta och peppra.
Serveras med citronklyftor och färskriven parmesanost.
det ska jag testa =P
Oj här fanns de en massa roliga tips ju!
det här är verkligen en helt fantastisk blogg! Skall laga till lite av den mat jag hittat här i morgon kväll som fredagsmys mat! :)