Kyckling och pasta - min specialitet...

Pasta med kyckling, ruccola och körsbärstomater 4 port
4 majskycklingfiléer
ruccola
1 burk oskalade körsbärstomater i tomatsås
1/2 citron
spaghetti 4 port
salt och peppar
smör eller margarin till stekning
1 vitlöksklyfta

Sätt på pastavatten i en kastrull och vänta tills det kokar upp.
Ta bort skinnet från kycklingen och skär dem i centimeterstora bitar. Stek dem i smör så att de blir gyllenbruna och nästan klara. Sila tomaterna men spara både såsen tomaterna. Häll tomaterna tillsammans med kycklingen, och låt steka någon minut till.
 
Lägg nu i pastan i det kokande vattnet.

Lägg nu i ruccola. Tänk på att ruccolan krymper till mer än hälften av sin storlek som den har när den är färsk, så lägg i ca dubbelt så mycket som du egentligen vill ha.
När pastan är klar, spara lite pastavatten (ca 1/2 dl), och sila pastan. När allt vatten är borta lägger du tillbaka den i kastrullen. Häll nu i den mängd vatten som du sparade plus ca 1 dl av tomatsåsen från burktomaterna. Häll slutligen på kycklingfräset. Blanda noga, och pressa över 1/2 citron. Salta och peppra.
Serveras med citronklyftor och färskriven parmesanost.


Kommentarer
Postat av: Hannah

det ska jag testa =P

2008-07-03 @ 10:08:10
URL: http://hannahinabox.blogg.se/
Postat av: Annie

Oj här fanns de en massa roliga tips ju!

2008-07-03 @ 17:20:29
URL: http://annie82.blogg.se/
Postat av: Majken

det här är verkligen en helt fantastisk blogg! Skall laga till lite av den mat jag hittat här i morgon kväll som fredagsmys mat! :)

2008-07-03 @ 21:06:04
URL: http://majkenhenaesjohansson.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0