Saft!

Idag har jag och Ragna kokat saft två gånger. Första gången blev totalt misslyckad (för mycket socker), men den andra gången blev det faktiskt väldigt gott. Lägger därför ut receptet på denna goda saft:

Jordgubbs- hallon- och blåbärssaft ? glas
1 paket frysta hallon och blåbär
1 kartong färska jordgubbar
3 normalstort glas kallt vatten
1 normalstort glas strösocker

Rensa jordgubbarna och skiva dem. Lägg dem tillsammans med de andra bären i en kastrull med vattnet och sockret. Koka upp tills det får en vinröd färg. Sila och låt svalna innan du sätte in den i kylskåpet.
Servera saften väl kyld med isbitar.

Tips: Om du vill kan du spara det du silat bort, mosa det lite och äta det till vaniljglass. Perfekt som efterrätt!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0